DoesData

DoesData

Ieder lid dat meer wil weten van de Nederlandse Schapendoes kan gratis toegang krijgen tot de stamboomgegevens van meer dan 27.000 individuele Schapendoezen.

DSK (Dansk Schapendoes Klub) uit Denemarken, SKK (Schweizerischer Schapendoes Klub) uit Zwitserland, IGS (Interessengemeinschaft Schapendoes e.V.) uit Duitsland en VNS (Vereniging de Nederlandse Schapendoes) uit Nederland hebben de handen ineengeslagen en een gezamenlijke database opgericht met de naam DoesData. Later hebben ook de rasverenigingen van Noorwegen en Canada zich aangesloten bij deze samenwerking.

DoesData is een internationaal samenwerkingsverband dat alle gegevens beheert van ons ras. De stambomen natuurlijk, foto’s, keurverslagen en gezondheidsgegevens, maar ook de historie sinds grondlegger Toepoel. DoesData verenigt alle gegevens die via officiële kanalen tot ons komen. Er worden inmiddels meer Schapendoezen gefokt buiten onze landsgrenzen dan in Nederland dus is het voor iedere serieuze fokker van belang om te weten wat zich waar ontwikkelt en hoe. Met een leesaccount is deze informatie toegankelijk voor iedereen. Men moet lid zijn van een van de deelnemende Verenigingen om een leesaccount te kunnen verkrijgen.

De voertaal in Doesdata is vanwege het internationale karakter Engels. Een leesaccount geeft toegang tot alle stamboomgegevens, maar ook tot openbare gezondheidsgegevens. Ook zijn er veel foto’s, inventarisaties, stamboekbladen en keurrapportjes ingevoerd bij de Schapendoezen uit de beginjaren, zoals Pluis, Roetje, Noël Scott enz. U kunt met een leesaccount o.a. een proefcombinatie maken en de inteeltcoëfficiënt en Mean Kinship daarvan berekenen. Stambomen van honden worden getoond waarin u verder “terug in de tijd” kunt bladeren, u kunt lijsten van bloedverwanten (kinderen, kleinkinderen of àlle nakomelingen) opvragen etc. etc.

Ook bestaat de mogelijkheid om een zogenaamd fokkersaccount te kopen.  Voor de éénmalige bijdrage van € 15,00 krijgt u het fokkersaccount gedurende 2 jaar tot uw beschikking. In een normaal (gratis) leesaccount kunt u alleen informatie raadplegen, maar geen gegevens opslaan. Het fokkersaccount geeft u als extra de mogelijkheid privé aantekeningen en bijlagen (foto’s, scans e.d.) te bewaren bij iedere hond in de database. Omdat de zoekfuncties ook functioneren bij deze persoonlijke opmerkingen, kunt u altijd terugvinden welke hond u bijvoorbeeld zo mooi (of lelijk…) vond of waarbij u iets anders heeft genoteerd. Deze gegevens zijn strikt privé. Ook de manager van DoesData kan ze niet zien. Indien het betreffende account beëindigd wordt, worden deze persoonlijke opmerkingen automatisch gewist. Daarom is de abonnementsduur van een dergelijk account gesteld op minimaal 2 jaar, waarna vanzelfsprekend verlenging mogelijk is voor € 7,50 per kalenderjaar. Iedere geïnteresseerde die lid is van een deelnemende Vereniging kan zo’n account kopen.

Er wordt gewerkt aan een website waarop meer informatie over DoesData, korte handleidingen en tips en trucs voor het gebruik van DoesData zullen komen. http://www.doesdata.com/

Tot dan kunt u zich met eventuele vragen over DoesData per email wenden tot DoesData@gmail.com

Aanvraagformulier-Doesdata

INLOGGEN DOESDATA

https://www.zooeasyonline.com/login.php