Kampioenschapsclubmatch

De kampioenschapsclubmatch is een goede gelegenheid om uw schapendoes op zijn exterieur te laten beoordelen. Deze keuringen vinden plaats onder het toeziend oog van erkende binnen- en buitenlandse keurmeesters.

De Beste Hond van de Kampioenschapsclubmatch wordt de titel “Clubwinnaar” toegekend.

Overzicht en omschrijving klassen en leeftijd:

Een hond kan slechts in één klasse worden ingeschreven. De individuele klassen worden als volgt gedefinieerd waarbij geldt dat voor de bepaling van de leeftijd de datum waarop de hond wordt geshowd beslissend is:

Jongste Puppyklasse: voor de honden die de leeftijd van 4 maanden hebben bereikt en de leeftijd van 6 maanden nog niet hebben bereikt.
In de Jongste Puppyklasse kunnen alleen de volgende kwalificaties worden gegeven: Veel Belovend (VB), Belovend (B), of Weinig Belovend (WB).
Alleen de honden ‘Veel Belovend’ en beste van de klasse dingen mee naar de titel ‘Beste Baby’ van de dag.

Puppyklasse: voor de honden die de leeftijd van 6 maanden hebben bereikt en de leeftijd van 9 maanden nog niet hebben bereikt.
In de Puppyklasse kunnen alleen de volgende kwalificaties worden gegeven: Veel Belovend (VB), Belovend (B), of Weinig Belovend (WB).
Alleen de honden ‘Veel Belovend’ en beste van de klasse dingen mee naar de titel ‘Beste Pup’ van de dag.

Jeugdklasse: voor honden die de leeftijd van 9 maanden hebben bereikt en de leeftijd van 18 maanden nog niet hebben bereikt.

Tussenklasse: voor honden die de leeftijd van 15 maanden hebben bereikt en de leeftijd van 24 maanden nog niet hebben bereikt.

Open klasse: voor honden die de leeftijd van 15 maanden hebben bereikt.

Kampioensklasse: voor honden die de leeftijd van 15 maanden hebben bereikt en die een nationale of internationale F.C.I. kampioenstitel hebben behaald. Een fotocopie van de toekenning van één van de titels door de overkoepelende organisatie dient met de inschrijving te worden meegestuurd. Indien deze copie niet wordt meegestuurd wordt de hond in de openklasse ingeschreven.
Kampioenshonden mogen ook in andere klassen inschrijven, maar slechts in één klas totaal.
In Nederland dient een hond 27 maanden te zijn om voor de titel Nederlands Kampioen in aanmerking te kunnen komen. Desondanks wordt er door de Raad van Beheer een minimum leeftijdsgrens gehanteerd van 15 maanden voor inschrijving in deze klasse. Dit heeft te maken met de mogelijkheid dat ook buitenlandse honden kunnen inschrijven. Daar worden andere leeftijdscriteria gehanteerd. (afstemming FCI-regelgeving)

Fokkersklasse: honden die de leeftijd van 9 maanden hebben bereikt en die door de exposant zijn gefokt.

Veteranenklasse: voor honden voor honden die de leeftijd van 8 jaar hebben bereikt.

In elke klasse zijn er uiteraard mooie bekers te winnen, al is de eer om bij de beste te horen natuurlijk vele malen mooier. Naast de ‘normale’ bekers zijn er ‘extra’ wisselprijzen te winnen, namelijk:

  • De Anneke Brooijmans wisselprijs voor beste pup.
  • De Backxbeker voor de beste hond uit de jeugd- en jonge hondenklassen.
  • De Voorhoevetrofee voor de beste veteraan.
  • De Van ‘t Ruinerveldtrofee voor de beste teef uit de fokkersklas.
  • De Bluktrofee voor het beste koppel in de koppelklas.
  • De Flairamy’s trofee voor beste hond van de clubmatch.
  • De Roel van Veen Wisselprijs voor BOS (Best Opposit Sex).
  • De Flevobokaal voor de beste reu uit de fokkersklasse
  • De Cado-Cadetje voor de beste reu of teef in de kampioensklasse.

De wisselprijzen moeten echter wel binnen de Nederlandse landsgrenzen blijven. Indien de prijs wordt gewonnen door een uit het buitenland afkomstige hond, dan blijft de wisselprijs in Nederland en krijgt de exposant een aandenken, evenals de andere winnaars van de wisselprijzen.

Veterinaire keuring: Deze is niet meer verplicht. De in te schrijven honden dienen ofwel te zijn gevaccineerd tegen hondenziekte (Distemper), Parvo en Leverziekte (HCC), ofwel door een afgetekende titer-test bewezen beschermd te zijn. Vaccinatieboekje/paspoort meenemen! Buitenlandse honden moeten ook tegen rabiës zijn ingeënt.

De volgende Kampioenschapsclubmatch vind plaats op 24 november 2019 zondag  in het Sport & Event Center Beusichem Rijsbosch 3, 4112 MB Beusichem .