JHD nieuws

Alle JHD/Inventarisatie deelnemers ontvangen ongeveer 2 weken voor de JHD persoonlijk bericht via email. Onderstaande aankondiging is algemene informatie voor alle bezoekers:

Aan alle JHD bezoekers,

Op 6 september a.s. houdt de VNS haar jaarlijkse Jonge Honden Dag bij de KC Pampus in Almere, mits de omstandigheden dit toelaten. Vanwege de Covid-19 omstandigheden, moeten wij deze dag een aantal maatregelen nemen:

 1. We vragen iedere bezoeker vooraf via email (secretariaat@schapendoes.nl) te bevestigen dat u aanwezig zult zijn. Indien u niet aangemeld bent krijgt u helaas geen toestemming het terrein te betreden. Dit is een eis van de gemeente Almere en de KC Pampus.
 2. U wordt gevraagd u bij het secretariaat te melden en te bevestigen dat u geen klachten hebt. Indien dat wel het geval is, blijft u dan a.u.b. thuis.
 3. U zult op het terrein van de KC Pampus in Almere duidelijke route instructies (éénrichtingsverkeer) vinden, evenals aankondigingen hoeveel mensen zich tegelijk in de gebouwen mogen bevinden. Dit dient altijd te worden opgevolgd.
 4. Er worden ruime vakken uitgezet waar te keuren nesten kunnen wachten tot zij in de ring mogen en waar publiek plaats kan nemen. Deze staan goed aangegeven. Overal geldt: houdt 1,5m. afstand, tenzij u uit 1 gezin komt.
 5. De keurmeesters dragen een gezichtsmasker.
 6. Voor het keuren van de honden plaatsen wij 2 keurtafels tegen elkaar aan in de ring. Op deze manier zorgen we voor afstand tussen keurmeester en handler maar kunt u uw hond wel begeleiden.
 7. De keurmeesters zullen hun handen regelmatig reinigen.
 8. Na elke keuring worden de keurtafels ontsmet.
 9. Het staat handlers en bezoekers vrij om een mondkapje te dragen.
 10. Voor de kantine van de KC Pampus kunt u eten en drinken kopen/bestellen, dit dient buiten genuttigd te worden.
 11. Houdt rekening met het weer. De JHD is een buitendag, er kan niet binnen worden ‘geschuild’. Neem een paraplu/parasol mee als de weerberichten veel zon of regen voorspellen.

Mocht gedurende de dag blijken dat bezoekers zich niet aan de regels houden, dan kan zowel de VNS als KC Pampus ingrijpen en mensen de toegang tot het terrein ontzeggen. Mogelijk volgt er gedurende de dag inspectie op het ordentelijk verloop van onze JHD. We vragen u om mee te werken volgens bovengenoemde maatregelen en er met z’n allen een gezellige dag ‘op afstand’ van te maken.

De dag start om 9.30u:

Adres:
KC Pampus
Weteringweg 2
1358 AK Almere

Deze aankondiging blijft helaas onder voorbehoud. Houdt u s.v.p. de VNS website en Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws. De intentie is en blijft om de JHD door te laten gaan, maar mocht de overheid en de RIVM er om vragen, dan kunnen wij in het uiterste geval tot 5 september het evenement afblazen. Wij zullen dit uiteraard proberen te voorkomen en indien de situatie er om vraagt zullen we zo vroeg mogelijk communiceren, maar rekenen op uw begrip hiervoor.

Denkt u eraan om uw aanwezigheid te bevestigen? Alvast hartelijk dank voor uw medewerking. Tot 6 september!

Namens het bestuur,

Paula Nuij, commissie Evenementen en JHD
Cindy Kerssemeijer, Voorzitter VNS, bestuursvertegenwoordiger FAC

Nog vragen? JHD@schapendoes.nl of evenementen@schapendoes.nl