Digitale ALV Uitleg – 17 oktober 2020 13.30u

Elk VNS-lid met een uniek email-adres in onze ledenadministratie, ontvangt een email met de uitnodiging voor de digitale ALV.

De afzender van deze email is OnlineALV.

Indien u op 14 oktober om 20.00u nog geen uitnodiging heeft ontvangen (check alstublieft  eerst uw spamfolder) neem dan contact op met het secretariaat, wellicht is onze administratie incompleet of hebben wij geen recent e-mailadres van u. U ontvangt de uitnodiging dan alsnog.

U kunt zich uiterlijk tot vrijdagochtend 16 oktober 10.00u aanmelden indien u geen uitnodiging hebt ontvangen.

Let op: als meerdere mensen in uw gezin lid zijn, en allen willen aanwezig zijn bij de digitale ALV en kunnen stemmen, dan dient ieder lid met een verschillend e-mailadres, via een tweede computer/tablet etc. in te loggen. Heeft maar 1 persoon in uw huishouden de uitnodiging ontvangen terwijl er meerdere leden zijn, dan ontbreken de andere adressen in onze administratie: geeft u deze dan alsnog door aan het secretariaat zodat u alsnog uitgenodigd kunt worden.

U hoeft GEEN software te installeren, de vergadering vindt plaats via uw webbrowser.

Wilt u niet deelnemen aan de ALV, dan hoeft u verder niets te doen.

Wilt u wel deelnemen, lees dan de ontvangen uitnodiging goed door, bekijk onderstaande instructies alvast voor 17 oktober.

Bewaar de uitnodigingl!!

Op 17 oktober, iets voor 13.30u:

Klik in de uitnodigingsmail die u heeft ontvangen van OnlineALV op de groene knop Inloggen

Typ de toegangscode uit de email in.

U komt nu in het vergaderscherm. Op het moment dat het bestuur de livestream/uitzending start kunt u naar de presentatie van de agendapunten luisteren. U ziet het bestuur in beeld, en vervolgens de betrokken commissies.

Om de orde in de digitale vergadering te kunnen bewaren kan alleen het bestuur praten en luisteren de leden. Helaas is er via deze digitale manier geen gelegenheid voor discussiestukken.

Als u toch wat wilt inbrengen bij een bepaald onderwerp, dan kun u aan de rechterkant een bericht typen in het chat venster. Zodra er gelegenheid is om uw vraag te behandelen, zal een bestuurslid uw vraag doorspelen aan de voorzitter en kan deze beantwoord worden.

Indien er voor de afhandeling van een agendapunt akkoord van de vergadering wordt gevraagd, zoals bij de financiële verantwoording, dan zal de voorzitter dat aan alle deelnemers voorleggen.

Zodra we toe zijn aan het agendapunt ‘bestuursverkiezing’ zal er een onafhankelijke (niet-VNS’ers) stemcommissie aantreden van twee personen, die de verschillende stemrondes zullen starten.

Er zal een vraag op uw beeldscherm verschijnen of u akkoord gaat met voorgestelde bestuursleden, waarop u Ja of Nee kunt aanklikken.

De stemcommissie organiseert de verkiezing, het bestuur heeft geen inzicht in de gegevens.

De stemcommissie verzamelt de binnengekomen stemmen en koppelen het eindresultaat terug aan het bestuur, waarop de uitslag aan de vergadering zal worden medegedeeld.

Heeft u nog vragen:  mail het bestuur: secretariaat@schapendoes.nl