Vakantiebemiddeling

De eerste doezen van het jaar zijn al op weg om kennis te maken met hun vakantievriendje op één van de adressen uit het bemiddelingsbestand.

In de meeste gevallen klikt het direct tussen de doezen. Als de baasjes wat vrije tijd over hebben om aandacht te geven aan twee doezen, is het heel gezellig een does als logé te hebben. Voor veel leden is het toch een akelig idee zelf heerlijk op vakantie te gaan en hun hondenkind in een kennel achter te laten.

De leden die samen dit probleem oplossen door voor elkaar de does op te vangen, kunnen zonder gewetensbezwaren vertrekken. U begrijpt al hoe de vakantiebemiddeling werkt. Beide partijen worden via mij van elkaars wensen op de hoogte gebracht. De vakantietijd moet natuurlijk verschillend zijn en van de opvangende partij wordt verwacht dat er iemand thuis is in de logeertijd.

Zo mogelijk zoek ik één of meer adressen in de omgeving. Het is prettig vooraf kennis met elkaar te maken, zowel voor de bazen als voor de doezen. Daarom is het wel gewenst dat u ruim van tevoren contact met mij opneemt, dan heb ik veel adressen en kan over en weer voor alle aanvragers iets vinden, hoop ik.

Ook voor leden met twee honden is af en toe een adres nodig. Gelukkig zijn er steeds meer gezinnen met meerdere doezen, waar er dan nog wel eens twee bij kunnen. Ook zij willen op vakantie, soms zonder honden, maar rekening houden met de afgesproken reistijden is een belangrijke zaak. Dus bel tijdig.
OPROEP:
Ik hoor het ook graag als er leden zijn die er wel een does willen opvangen in de vakantietijd, of erna, maar geen adres zoeken voor hun eigen does.  Of die baasjes die (tijdelijk) door omstandigheden op dit moment geen eigen does hebben maar met liefde voor een bepaalde periode voor een of meerdere zouden willen zorgen.

Deze aanmeldingen zorgen voor een verademing in het zoeken naar de plek waar onze doezen hun mand neer kunnen zetten voor hun vakantie. Voor deze opvangadressen is het niet noodzakelijk lid te zijn van de VNS.

Voor de vakantiebemiddeling moet u wel lid zijn van de Vereniging “de Nederlandse Schapendoes” en kunt u contact met mij van uw does opnemen.

Simone Ypkemeule
Adelaarstraat 35, 6971WJ Brummen
T: 06-81655445
Bellen na 19.00 uur
E: vakantie@schapendoes.nl